Sista resan – mord – Jan-Olof Ekholm

I en skånsk småstad befinner sig Göran Sandahl eller Gör´an Skandahl som han kallas efter en påhittad händelse när han jobbade på den stora draken i huvudstaden. På redaktionen i denna landsortstidning finns ägaren "Redaktör" David Lind. Han tycker den största nyheten är när när årets första domherre visar sig.
Göran Sandahl delar lägenhet med kollegan Bengt Håkansson, som är kär i Git Lanewall.

En kvinnlig taxichaufför, Inga-Britt Ekman hittas mördad, skjuten med en pistol i sin bil. Länspolischefen, Ture Carlsson, även kallad Sur-Ture tar över utredningen. Göran Sandahl skriver några artiklar, han gör research för en del andra artiklar och kopplar snart egna sammanhang. Den gamle mästerboxaren Alf Ekman, som var gift med Inga-Britt misstänks. Men det finns andra. Göran Sandahl nystar till Sur-Tures förtret. Slutet blir väl inte som det var tänkt.

Boken är skriven i jagform. Vi får följa fallet genom Göran Sandahls ögon.

Boken är Jan-Olof Ekholms debut. Den kom ut första gången 1968 och nu har vi på Melker Förlag fått äran att ge ut den som e-bok. Det är den tredje boken i serien "Deckare från Melker Förlag". Mycket nöje

Du hittar boken hos din närmaste ebokhandlare, exempelvis Adlibris, Bokus, Bokon Läsbokennu.

Du kan givetvis låna den hos ditt närmaste bibliotek. Här är några exempel där boken finns. Herrljunga, Eksjö, Gotland, Stockholm och Karleby Stadsbibliotek i Finland.

Sista resan - Mord - Jan-Olof Ekholm
Sista resan - Mord - Jan-Olof Ekholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fjorton − ett =